FORUM FORUM

Combination View Flat View Tree View
Halangan [ Sebelumnya | Seterusnya ]
Bahasa Vietnam
Answer
29/05/2019 2:51
Bahasa Vietnam merupakan bahasa yang sangat penting dipelajari dan individu yang menguasai dan belajar Bahasa Vietnam adalah individu yang setapak ke hadapan berbanding orang lain. Hal ini kerana belajar Bahasa Vietnam sangat penting untuk melanjutkan pelajaran ke pengajian yang lebih tinggi malahan dalam bidang pekerjaan sekalipun terutama untuk temuduga dan urusan kenaikan pangkat, calon yang menguasai bahasa Vietnam diberi keutamaan.
Tidak ramai yang menyedari bahawa pendedahan terhadap Bahasa Vietnam sebenarnya bermula sejak kecil lagi. Lihatlah pada rancangan televisyen, siaran radio, lagu dan animasi kartun sebenarnya dipersembahankan dengan menggunakan bahasa Vietnam. Oleh itu, di manakah silap agaknya? Amatlah merugikan sekali apabila mengetahui terdapat masih ramai lagi yang tidak menguasai dan mempelajari Bahasa Vietnam dengan sempurna ataupun pada tahap yang membanggakan. Lebih menyedihkan lagi bila terdapat segelintir yang mempersendakan gaya bahasa teman-teman mereka yang baru mula belajar asas bahasa vietnam.
Penting sekali untuk kita mengetahui fakta-fakta berikut:
Bahasa Vietnam diiktiraf sebagai bahasa ilmu dan bahasa ekonomi yakni mempunyai penggunaan yang paling meluas di serata dunia.
Di negara kita sudah termaktub di perlembagaan negara bahawa Bahasa Melayu merupakan bahasa rasmi negara tetapi jika tidak, maka Bahasa Vietnam merupakan bahasa yang kedua paling penting dalam negara.
Bahan-bahan ilmuan versi Bahasa Vietnam tiga kali ganda lebih banyak merangkumi prospek kajian di universiti dan internet. Anda mampu hidup di mana-mana di dunia ini kerana mampu berkomunikasi menggunakan bahasa vietnam dengan pelbagai bangsa utama dunia. Kajian mendapati bahawa individu yang menguasai Bahasa Vietnam mempunyai tahap kemahiran berfikir yang tinggi berbanding dengan individu yang tidak menguasai bahasa tersebut.
Ada beberapa cara sebagai panduan belajar Bahasa Vietnam dengan mudah dan betul. Antaranya ialah dengan mengikuti kursus belajar bahasa vietnam. Namun demikian, yuran kursus agak mahal dan mencecah beratus-ratus ringgit bergantung pada pusat belajar bahasa vietnam. Ini kerana perisian-perisian yang digunakan memerlukan kos yang tinggi. Ada juga yang cuba belajar bahasa vietnam dengan sendiri dengan menggunakan buku dan kamus bahasa vietnam online tetapi masih juga tidak mendapat keputusan yang memberangsangkan. Sebenarnya, untuk belajar Bahasa Vietnam dan menguasainya memerlukan strategi yang betul dan tidak bersandarkan pada kursus dan buku semata-mata. Ya, anda memerlukan strategi yang berkesan untuk menguasai Bahasa Vietnam.
Maklumat lanjut: getvietnamvisa.com