ARKIB KERATAN AKHBAR ARKIB KERATAN AKHBAR

Pesawah Terima Pampasan

Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani akan menyampaikan sumbangan wang ihsan kepada pesawah di Kelantan.

10 negara sahkan penyertaan dalam MAHA 2012 November ini

SEREMBAN 1 Julai- Sebanyak 10 negara mengesahkan menyertai Pameran Pertanian, Hortikultur dan Agro Pertanian Malaysia(MAHA 2012) pada akhir November ini. .

83 syarikat sertai Projek EPP

SEBANYAK 83 syarikat sudah menyertai Projek Penggerak Ekonomi(EPP)di bawah Bidang Ekonomi Utama Negara(NKEA) Pertanian dengan pertambahan 14 syarikat baru sejak Januari hingga awal Jun ini..

RM700j laksana 17 EPP

Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Datuk Seri Noh Omar berkata, lebih 700 juta diperuntukan untuk membangunkan 17 Projek Permulaan(EPP) yang mana RM179.05 juta adalah sebahagian daripada bajet...

RM19.8 juta lunas IPH pesawah

BACHOK - Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani melunaskan bayaran Insentif Peningkatan Hasil (IPH) sebanyak RM19.8 juta bagi 11,809 pesawah di wilayah Pantai Timur iaitu Kelantan dan...

IPH: RM19.8j diserah petani Kelantan, Terengganu

BACHOK 5 Feb.-Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani hari ini menyerahkan bayaran insentif Peningkatan Hasil (IPH) sebanyak RM19.8 juta kepada lebih 11,000 petani di Kelantan dan Terengganu.

Padi musnah ditenggelami air

BACHOK - Sekumpulan petani dari Pertubuhan Peladang Kawasan (PPK) Puteri Saadong, bersempadan Bachok-Kota Bharu, dekat sini terpaksa menanggung kerugian kira-kira RM150,000 apabila tanaman padi mereka...

Jabatan pertanian Kelantan tanam beras wangi

MACHANG: Jabatan Pertanian Kelantan sudah menebus guna tanah terbiar seluas 263 hektar yang pernah diusahakan sebagai sawah padi untuk menanam beras wangi bermutu tinggi yang dikenali sebagai MRQ 74.

Kementerian timbang subsidi harga padi

Kementerian Pertanian dan Asas Tani akan mempertimbangkan pemberian subsidi harga padi sebanyak RM248.10 bagi setiap tan dijual pesawah di luar kawasan tanpa mengira had keluasan sawah diusahakan.

Kerajaan timbang beri subsidi harga padi tanpa had luas kawasan

JASIN 12 Feb.- Kerajaan menimbang pemberian subsidi harga padi tanpa had luas kawasan bagi semua petani yang mengusahakan tanaman berkenaan.
Tunjuk 11 - 20 of 32 keputusan.
Items per Page 10
of 4